Berita Syarikat

• 1704-2023

Beberapa helah mudah untuk mengenal pasti kekeringan kayu

Dengan perkembangan sains yang berterusan, orang ramai telah menyingkirkan kaedah tradisional untuk mengesan kekeringan kayu dan menggantikannya dengan peralatan dan instrumen pemantauan lanjutan, yang bukan sahaja tepat dalam pengukuran, tetapi juga lebih mudah dan boleh dipercayai untuk digunakan. Walau bagaimanapun, banyak kali apabila tiada peralatan, beberapa kaedah mudah masih diperlukan untuk menilai kekeringan kayu. Berikut adalah pengenalan ringkas kepada beberapa kaedah tradisional, yang boleh digunakan dengan mudah dalam kehidupan.

• 1303-2023

Masalah Sedia Ada dalam Industri Pengeringan Kayu negara saya

Walaupun industri pengeringan kayu negara saya selaras dengan piawaian antarabangsa dan berkembang pesat, masih terdapat beberapa masalah yang tidak boleh diabaikan, terutamanya dalam:

• 2206-2022

Kaedah Penekan Kayu(3)

Terdapat banyak cara untuk mengeringkan kayu, berapa banyak yang anda tahu? Terdapat pengeringan suria, pengeringan vakum, pengeringan gelombang mikro, pengeringan frekuensi tinggi dan sebagainya.

• 0602-2024

Salam Tahun Baru 2024

Fujian Zhangping CHIQIN Technology Co. Ltd, profesional dalam pengeringan kayu selama lebih 20 tahun, meliputi tanur Pengeringan Kayu Aluminium, tanur pengeringan kayu pam haba tanpa sumber haba, peralatan pengeringan venir, tanur pengkarbonan kayu, tanur pengeringan makanan, komponen tanur dll dengan kualiti yang tinggi dan harga berpatutan.

• 1101-2024

Peralatan Baru - Kiln Pengeringan Makanan

Tanur pengeringan makanan aloi aluminium bersepadu yang dibangunkan secara bebas oleh syarikat berjalan dengan lancar, dan produk telah dihasilkan dan dihantar.

• 0301-2024

Prinsip kerja pengering kayu

Apabila pengering kayu berjalan di dalam dewan utama, bahan api di dalam mesin akan terbakar di luar untuk menghasilkan tenaga haba. Tenaga ini akan diserap sepenuhnya melalui medium pemindahan, dan kemudian medium akan menyebarkan suhu yang diserap secara merata ke seluruh kotak bahan besar pengering, membentuk suhu tinggi kira-kira 180 darjah. Kemudian, udara di seluruh kotak relau diedarkan oleh kipas peredaran haba di dalam peralatan. Suhu tinggi digabungkan dengan peredaran udara boleh mencapai kesan pengeringan yang semua orang boleh bayangkan.

• 2811-2023

Pemeriksaan peralatan sebelum pengeringan kayu -Pemeriksaan sistem pemantauan

Semasa proses pengeringan kayu, adalah perlu untuk menjalankan pemantauan masa nyata status suhu dan kelembapan medium pengeringan di dalam bilik pengeringan, perubahan dalam kandungan lembapan sebenar kayu, tekanan wap di dalam pemanas, dan operasi. motor elektrik, untuk melaksanakan keadaan proses pengeringan kayu dengan munasabah dan memastikan kualiti dan kitaran pengeringan kayu. Sistem pengesanan terutamanya termasuk penderia suhu mentol kering, penderia kandungan lembapan seimbang, penderia kandungan lembapan kayu, serta paparan sistem suhu mentol kering, paparan sistem kandungan lembapan seimbang dan paparan tolok tekanan wap. Perkara yang paling penting ialah memastikan ketepatan suhu mentol kering dan peranti pengesan kandungan lembapan yang seimbang.

• 2211-2023

Pemeriksaan peralatan sebelum pengeringan kayu - Pemeriksaan sistem pengudaraan

Untuk memastikan kelancaran proses pengeringan kayu, adalah perlu untuk menjalankan pemeriksaan sistematik ke atas kemudahan di dalam bilik pengeringan sebelum setiap pengeringan, terutamanya kemudahan dalaman. Jika tidak, jika masalah berlaku semasa proses pengeringan, ia akan menjejaskan kitaran pengeluaran dan kualiti pengeringan pengeringan kayu secara serius, dan juga memberi kesan kepada hayat perkhidmatan peralatan pengeringan. Pemeriksaan peralatan sebelum pengeringan terutamanya termasuk pemeriksaan pelbagai sistem yang membentuk ruang pengeringan.

• 0611-2023

Prinsip dan proses pengeringan tanur pengeringan kayu

Tanur pengeringan kayu ialah alat yang menggunakan udara panas untuk mengeringkan kayu. Prinsip pengeringan adalah untuk memanaskan kayu dengan udara panas, menyebabkan molekul lembapan di dalamnya menguap, dengan itu mencapai pengeringan. Keseluruhan proses pengeringan dibahagikan kepada tiga peringkat: peringkat prapemanasan, peringkat suhu normal, dan peringkat pemanasan.

• 0910-2023

Unsur utama pengeringan tanur

Elemen utama peralatan pengeringan kayu pengeringan tanur diterangkan di bawah: a) Bahan binaan: Ruang tanur pengeringan kayu biasanya dibina daripada batu bata, atau papak konkrit simen berongga. Lembaran logam atau aluminium pasang siap dalam binaan berdinding dua dengan penebat haba diapit

Dapatkan harga terkini? Kami akan bertindak balas secepat mungkin (dalam masa 12 jam)